De Kracht van nummer 10 op het voetbalveld
12 augustus 2020 

De Kracht van nummer 10 op het voetbalveld

“Pap, ze hebben allemaal nummer 10!” zegt Joris, terwijl hij met zijn vader het veld oploopt.
“Wil jij ook nummer 10 Joris?” vraagt zijn vader.

“Waarom hebben ze allemaal nummer 10 papa?” Joris kijkt wat verbaasd om zich heen.
“Vraag dat maar aan trainer Reda.” zegt zijn vader lachend, terwijl hij naar de trainer wijst. Joris loopt naar zijn trainer toe en vraagt: “Trainer, waarom hebben jullie allemaal nummer 10?”

Trainer Reda gaat op zijn hurken naast Joris zitten en zegt: “Omdat de nummer 10 het verschil kan maken op het veld en als je een hele goede nummer 10 bent ook buiten het veld.”
Joris kijkt zijn trainer niet begrijpend aan. “Huh, hoe dan?”

Trainer Reda glimlacht en zegt “Door de andere spelers beter te laten voetballen en te helpen als ze nog niet heel goed zijn.” Er glijdt een lach over Joris zijn gezicht. “Dat zegt papa ook altijd en als iemand een foutje maakt zeg je kan gebeuren, volgende keer beter en van fouten maken leer je!” Hij kijkt zijn trainer trots aan, hij snapt het.

Dan betrekt zijn gezichtje “Reda, als ik geen profvoetballer word, wil ik als trainer het verschil maken, mag dat?” Hij kijkt zijn trainer vragend aan. Reda lacht en zegt: ”Joris, je kan nu al het verschil maken als speler, daar hoef je echt geen profvoetballer voor te worden. Tuurlijk mag jij het verschil maken, help je mij vandaag mee als speler & trainer. Dan kun je op beide vlakken HET verschil maken.”
Trainer Reda geeft Joris een high five, waarna Joris vrolijk het veld op rent, naar zijn vriendjes toe.

 

Kracht van voetballer nummer 10

Bij ons is iedereen nummer 10

Rugnummers zijn er niet alleen om spelers uit elkaar te houden, ze zeggen ook iets over de verantwoordelijkheid binnen het team. Zo heb je de verdedigers, met de lagere nummers, de spits draagt nummer 9 en de nummer 10 op het veld is de spelverdeler of beste aanvallende middenvelder.

Eigenlijk is de nummer 10 op het veld een speler met status, je krijgt dit nummer niet zomaar. De nummer 10 moet je verdienen in het team. Wij houden van de positieve aanpak en daarom is bij ons iedereen een nummer 10, op welk niveau je kind ook start.

De goede inzichten en technieken, die komen vanzelf. Onze focus ligt vooral op voetbalgeluk, want als een kind blij en gelukkig is op het veld, zal hij of zij zich vrij voelen en fouten durven maken. Een blij kind zal veel beter presteren. Wij zorgen dat je kind zich voelt als de volgende Messi, Cruijff of Pélé.

Wil je onze positieve vibe zelf komen ervaren? Plan een gratis en vrijblijvende proeftraining in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen