Samenwerking met voetbalclub Alliance 22 in Haarlem
11 september 2020 

Samenwerking met voetbalclub Alliance 22 in Haarlem

Na een pilot van 6 maanden is de samenwerking tussen Alliance en Master Voetbal Plan officieel!

Net als veel andere voetbalverenigingen kampte ook zij met grote uitdagingen. Ze herkende zichzelf in problemen waar veel verenigingen in de breedtesport mee te maken krijgen. Leden binden aan de vereniging en verloop tegengaan is een grote uitdaging.

Enkele herkenbare uitdagingen voor voetbalverenigingen zijn:

  • Geen kwalitatieve trainingen
  • Wel een wachtlijst, geen garantie
  • Geen selectie, geen aandacht
  • Geen plezier, wel prestatiedruk

Dit viel niet alleen ons op, ook voetbalclub Alliance 22 in Haarlem… Na een goed gesprek werden ze erg nieuwsgierig naar ons unieke voetbalprogramma en naar hoe wij HET verschil konden maken.

Het verschil maken binnen de voetbalvereniging

Wij zien Master Voetbal Plan vooral als een waardevolle aanvulling op de voetbalvereniging. Het is vreselijk frustrerend voor zowel de vereniging als de ouders om te ervaren dat een kind zich niet gehoord of gezien voelt. Naast de fanatieke gezichtjes zien we het liefst veel plezier op het veld.

Toch krijgen veel ouders regelmatig teleurgestelde kinderen thuis. De trainingen worden als saai ervaren, steeds dezelfde oefeningen. Tijdens een wedstrijdje zijn het steevast dezelfde die de bal voor zich alleen houden. Een kind kan dan al snel het gevoel krijgen niet goed genoeg te zijn, dat is niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen.

Een trainer die vervolgens alles voorkauwt helpt ook niet mee. Mocht een kind de uitleg niet snappen, dan is er soms geen trainer aanwezig die het voor kan doen. Vaak zijn het de ouders zelf die als trainer het veld op worden gestuurd. Natuurlijk ben je als vereniging dolblij met deze fanatieke ouders, maar hoe zet je een kwalitatieve les neer zonder opgeleide trainer?

Daar komt Master Voetbal Plan in het spel. Wij bieden de kinderen uitdaging en leren ze spelenderwijs beter voetballen. Daarnaast helpen we ook de trainers naar een hoger niveau, zodat de trainers samen met de voetballertjes groeien op het veld.

Sv. Alliance ’22 en Master Voetbal Plan doen één-tweetje

En zo stonden we dan opeens in de Heemsteder, de lokale krant voor Heemstede, Haarlem Zuid en Bennebroek:

Samenwerking voetbalclub Alliance Haarlem

Tekst krantenartikel:

Alliance22 en de voetbalschool Master Voetbal Plan hebben op zondag 12 januari de aftrap voor hun samenwerking verricht. De eerste speelbal werd, onder toeziend oog van Barbara Barend, getekend door Tulsi Leurs en Wasi Malik (oprichters van Master Voetbal Plan) en Robert Graat en Tony Waasdorp van Alliance ’22. Op het sportcomplex aan de Zeedistelweg namen vervolgens ruim 70 voetballertjes deel aan de clinics van de voetbalschool.

De samenwerking tussen Alliance’22 en Master Voetbal Plan is in januari 2019 als proef gestart. Dat is van beide kanten goed bevallen en krijgt nu dus een vervolg. De vereniging en de voetbalschool hebben dezelfde visie op jeugdvoetbal. Voetbalplezier, persoonlijke aandacht en de individuele ontwikkeling staan centraal, ongeacht het startniveau van de spelers. Op basis van deze uitgangspunten heeft Master Voetbal Plan een programma ontwikkeld voor jongens en meiden van 7 t/m 14 jaar.

In 2020 breidt MVP het aantal trainingsblokken bij Alliance’22 stapsgewijs uit van twee naar vier uur op de zondagmiddag. De samenwerking met de voetbalschool is gestart om leden van de club een extra trainingsmogelijkheden te bieden, maar daarnaast kunnen ook voetballertjes van buiten de vereniging zich aanmelden.

‘We zijn heel tevreden over de samenwerking met Master Voetbal Plan. De aanpak van MVP past goed bij Alliance. Met het voetbal(bijles) programma bieden ze een extra uitdaging voor enthousiaste jonge voetballertjes, die iedere dag wel met de bal bezig willen zijn. De voetbalschool is voor hen een aanvulling op de doordeweekse training die de voetballer(tje)s al krijgen bij onze club’, aldus Tony Waasdorp, hoofd jeugdopleiding van Alliance’22.

Foto: Harry Opheikens

 

De kwaliteit en het voetbalgeluk van jouw voetbalclub verhogen?

Heb je zelf een voetbalclub of speelt je kind bij een voetbalclub en willen jullie graag de kwaliteit en het voetbalgeluk binnen de vereniging verhogen? Neem dan vrijblijvend contact op met Master Voetbal Plan. Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jullie voetbalclub. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen